Gorda

Gorda je šljivovica prepečenica, jačine 40% v/v.
Dobija se od šljiva, probrane berbe, isključivo iz sopstvenih zasada sa plantaže porodice Milovanović - Škoric.
Kao takva, se može pohvaliti, da je jedna od retkih rakija na tržištu koja celokupan proces proizvodnje, od samog zasada pa do flaširanja,
samostalno vrši i kontroliše.
Plantaža i podrum se nalaze u Velereču, selu na obroncima planine Rudnik, u neposrednoj blizini Gornjeg Milanovca
Svaka boca Gorde stara je najmanje 7 godina.
Ova rakija, netipičnog ukusa, poseduje vrlo diskretnu aromu barika koja ublažava sam ukus alkohola i čini ga vrlo “somotastim i mekim”.
Bliža je po ugodjaj kvalitetnom konjaku nego tradicionalnoj šljivovici prepečenici. Zbog specifičnosti takvog ukusa u isto vreme se može konzumirati i kao dižestiv i kao aperitiv.
Gorda je tradicionalno piće, ali je moderne forme i duha.
Dobija se od šljiva, probrane berbe, isključivo iz sopstvenih zasada sa plantaže porodice Milovanović - Škoric.
Kao takva, se može pohvaliti, da je jedna od retkih rakija na tržištu koja celokupan proces proizvodnje, od samog zasada pa do flaširanja,
samostalno vrši i kontroliše.
Plantaža i podrum se nalaze u Velereču, selu na obroncima planine Rudnik, u neposrednoj blizini Gornjeg Milanovca
Svaka boca Gorde stara je najmanje 7 godina.
Ova rakija, netipičnog ukusa, poseduje vrlo diskretnu aromu barika koja ublažava sam ukus alkohola i čini ga vrlo “somotastim i mekim”.
Bliža je po ugodjaj kvalitetnom konjaku nego tradicionalnoj šljivovici prepečenici. Zbog specifičnosti takvog ukusa u isto vreme se može konzumirati i kao dižestiv i kao aperitiv.
Gorda je tradicionalno piće, ali je moderne forme i duha.