logo
open

Gorda kajsija

Pohod na sva naša čula

Gorda kajsija

Mi našu monosortnu Gorda kajsiju dobijamo od domaće sorte kajsije „Mađarska najbolja“. Najfinije plodove probiramo u optimalnom tehnološkom zrenju na mikrolokalitetu Miokovci.

Nakon što ružičasta i pegava kajsija prođe kroz proces kontrolisane fermentacije i destilacije, napitak dolazi do inertnih sudova. Ali tamo naša Gorda kajsija, kao i svako piće koje lako zavodi, postaje nestrpljiva.

U zrenju provodi od šest do dvanaest meseci, a zatim sa lakoćom kreće u zavodljivi pohod na sva naša čula.

Gorda kajsija

Mi našu monosortnu Gorda kajsiju dobijamo od domaće sorte kajsije „Mađarska najbolja“. Najfinije plodove probiramo u optimalnom tehnološkom zrenju na mikrolokalitetu Miokovci.

Nakon što ružičasta i pegava kajsija prođe kroz proces kontrolisane fermentacije i destilacije, napitak dolazi do inertnih sudova. Ali tamo naša Gorda kajsija, kao i svako piće koje lako zavodi, postaje nestrpljiva.

U zrenju provodi od šest do dvanaest meseci, a zatim sa lakoćom kreće u zavodljivi pohod na sva naša čula.

organoleptički

Karakter

boja

Kristalno providna

Miris - Aroma

• Cvetna aroma • Bele lale • Sortnost

• Sveden i nežan alkohol koji je u ravnoteži

Ukus

Na ukusu se potvrđuju arome

Mladi lešnik sa prijatnim i nežno osvežavajućim notama

postukus

• Pekmez od kajsije

• Orašasto voće

• Anis(pastis)

boja

Kristalno providna

Miris - Aroma

• Cvetna aroma • Bele lale • Sortnost

• Sveden i nežan alkohol koji je u ravnoteži

Ukus

Na ukusu se potvrđuju arome

Mladi lešnik sa prijatnim i nežno osvežavajućim notama

postukus

• Pekmez od kajsije

• Orašasto voće

• Anis(pastis)

slaganje gorda kajsije

sa hranom

Kajsija je poznati aperitiv.

Degustirajte je uz sledeće poznate specijalitete:

• Pileće belo meso

• Morske plodove

• Belu ribu rečnu ili morsku

• Mladi sir, kajmak, proju ili gibanicu

Kajsija je poznati aperitiv.

Degustirajte je uz sledeće poznate specijalitete:

• Pileće belo meso

• Morske plodove

• Belu ribu rečnu ili morsku

• Mladi sir, kajmak, proju ili gibanicu