logo
open

Rakija i hrana

Slaganje ukusa

Pravi hedonisti nikada neće propustiti priliku da dobrom gutljaju najbolje Gorde rakije dodaju i

dobar ali i pre svega dobro uklopljen zalogaj. Zato za vas imamo i par preporuka.

Uz Gorda kajsiju

Uz našu zavodnicu Gorda kajsiju predlažemo da na parče tost hleba namažete sirni namaz blagog ukusa kome će te dodati i suvu kajsiju. Činijica suvog voća i badema svakako nikad nije na odmet koja god Gorda rakija da se služi dragim gostima ili putnicima namernicima.

taste-one
taste-two

Uz Gorda dunju

Uz razigranu ali staloženu Gorda dunju možete naseckati komadiće gauda sira. Dunja ima nizak sadržaj kiseline pa ovaj sir pravi sjajan uvod laganoj i mirisnoj žestini.

Uz Gorda šljivu

uz Gorda šljivu kombinacije se čine beskrajnom. Pustite mašti na volju, jer se dobra šljivova rakija može kombinovati sa svim vrstama crvenog mesa. Odlično ide i između zalogaja teletine ispod sača ali i zalogaje najfinije dimljenog svinjskog ili goveđeg pršuta. Uz pršut se može dodati i neutralna grisina i po koja maslina.

taste-three
taste-four

Slatko-slano

Gorda rakija odlično ide i uz slatko slane kombinacije kakva je i zapečena suva šljiva sa rolovanom pršutom. Pa ipak, to nije jedino voće uz koje ona ide kao dižestiv nakon ručka. Možete je služiti i sa kriškama pomorandže.

A kao dezert?

Naravno. Crna čokaloda i suve smokve i šljive odlična su kombinacija. A ako Gorda šljivovu rakiju poslužite sa dobrim domaćim orasnicama, bolji dezert teško da može da se zamisli.

taste-five