logo
open

Istorija

Potvrda tradicije

Ova priča počela je pre tri veka, kada su se supružnici Aron i Gorda naselili na obroncima planine Rudnik, rešeni da tu postave temelje novog života.

Želeći da život u predelu Velerečja bude snažan, ponosit i ispravan, Gorda je na ovoj plodnoj zemlji posadila prvu šljivu.

history-one
Imanje

Milovanović–Škorić

Rodonačelnica Gorda bila je pretkinja Branka Milovanovića koji je zajedno sa zetom Veljkom Škorićem osnovao imanje Milovanović–Škorić nastavljajući brigu o imanju koje je godinama odolevalo iskušenjima.

1994

Veljko Škorić

Godine 1994. Veljko Škorić ponovo pokreće proizvodnju, čime se naša porodica odužila svojim korenima, plodnoj zemlji, ali i vrednostima u koje vekovima verujemo.

history-two
history-three

Nesebično deljenje

Sa tim plemenitim ciljevima pred sobom, rakija Gorda se petnaest godina nesebično delila samo u krugu porodice i prijatelja. Međutim, priča o neverovatnom kvalitetu ove rakije se prenosila od usta do usta a krugovi prijatelja, porodice i iskrenih obožavatelja Gorde svakim danom postajali su sve veći. To je rezultiralo pokretanjem komercijalne proizvodnje Gorde.

Gorda danas

Danas, Gorda je jedna od najomiljenijih šljivovih rakija u Srbiji. Njoj su se tokom godina pridružile i Gorda dunja i Gorda kajsija. Primenjujemo inovacije i kreativnost, ali pažljivo razmišljamo o svakom novom koraku kojim ćemo obradovati prave poznavaoce najkvalitetnije rakije.

history-four

Sa ovako bogatom istorijom, čvrsto stojeći u današnjici, ponosno i optimistično krećemo u susret budućnosti – gde očekujemo i vas.