Pravi hedonisti nikada neće propustiti priliku da dobrom gutljaju najbolje Gorde rakije dodaju i
dobar, ali i pre svega dobro uklopljen zalogaj. Zato za vas imamo i par preporuka.
Uz našu zavodnicu Gorda kajsiju predlažemo da na parče tost hleba namažete sirni namaz blagog ukusa kome ćete dodati i suvu kajsiju. Činijica suvog voća i badema svakako nikad nije na odmet, koja god Gorda rakija da se služi dragim gostima ili putnicima namernicima.
Uz razigranu ali staloženu Gorda dunju možete naseckati komadiće gauda sira. Dunja ima nizak sadržaj kiseline pa ovaj sir pravi sjajan uvod laganoj i mirisnoj žestini.
Uz Gorda šljivu kombinacije se čine beskrajnim. Pustite mašti na volju, jer se dobra šljivova rakija može kombinovati sa svim vrstama crvenog mesa. Odlično ide i između zalogaja teletine ispod sača ali i zalogaja najfinije dimljenog svinjskog ili goveđeg pršuta. Uz pršut se može dodati i neutralna grisina i pokoja maslina.
Gorda rakija odlično ide i uz slatko-slane kombinacije, kakva je i zapečena suva šljiva sa rolovanom pršutom. Pa ipak, to nije jedino voće uz koje ona ide kao dižestiv nakon ručka. Možete je služiti i sa kriškama pomorandže.
Naravno. Crna čokolada i suve smokve i šljive odlična su kombinacija. A ako Gorda šljivovu rakiju poslužite sa dobrim domaćim orasnicama, bolji desert teško da može da se zamisli.